Ünnepség | Vilcsek Gyula Alapítvány

Ünnepség

Jelenleg 1 felhasználó van online.
  • admin

 

 Vilcsek Gyula Általános Iskola

március 15-i ünnepsége

 

 

Az alapítók és a család

 

2010. március 12-én emlékezett Kismaros az 1848/49-es forradalom kitöréséről, és az azt követő szabadságharcról. Az ünnepi szónok Harrach Péter, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje volt, aki a hazánk előtt lévő legfontosabb tennivalókról beszélt. Röviden, tömören, közérthetően jelölte ki a legfontosabb célokat, amelyek nélkül nincs fölemelkedés. Vezérgondolata a nemzeti összefogás, együttműködés igénye volt.

  

 

Ezután a Vilcsek Gyula Általános Iskola tanulóinak műsorát láthattuk-hallhattuk, melyet Rusvay Balázs állított színpadra.

 

Második alkalommal adta át a Vilcsek Gyula Alapítvány emlékplakettjét, oklevelét és pénzjutalmát annak a diáknak, aki az iskola és a kuratórium szerint kiemelkedőt nyújtott tanulmányi munkájában, magatartásával, szorgalmával példát mutatott társainak is. Az idén a kitüntetést Utasi Nikoletta vehette át Wilczek-Nagy Levente alapítótól, valamint Neubauer Rudolftól, az alapítvány elnökétől.

 

 

Részlet az indoklásból:

„…tudásával, szorgalmával, lelkiismeretes munkájával, szerénységével, társai iránti figyelmével kiérdemelte a Vilcsek Gyula Alapítvány kitüntetését a 2009/2010-es tanévben. A nyolc évfolyam bevezetése óta nem volt rajta kívül olyan tanuló, aki a felső tagozatot tantestületi dicsérettel végezte volna. Munkái a legtöbbször hibátlanok. Magatartása is példamutató a többiek számára, mindig számíthatnak közösségi munkájára, segítségére. Rendkívül megbízható, a tanulmányi versenyeken résztvevő csoportok állandó tagja.”

  

Gratulálunk Nikolettának és családjának az elismeréshez, és kívánunk neki további szorgalmas munkát, kitartást és sikereket!

Végvári Györgyi

A fotókat  Wilczek-Nagy levente,  Nagy Gyula  és  Vilczek Áron készítette